Copii mici si animalele – sunt fiintele cele mai iubibile, care trezesc un zâmbet pe buzele oricui, care se uita la ei.

Foto: Sujata Setia

De ce? Fiindca sunt fiinte pure, care pur si simplu sunt fericiti ca pot fi AICI.

Ei traiesc in ”AICI si ACUM”.

Aceasta este starea care le caracterizeaza existenta. Ei traiesc in momentul prezent, se bucura de ceea ce ii aduce fiecare moment din prezent. Nu se tem de viitor, si nu se gândesc la trecut.

In formarea noastra ca adulti, ni se schimba perceptia despre timp, in gandirea noastra se instaleaza cele 3 fete ale timpului: Trecutul, Prezentul si Viitorul.

Si din pacate, traim bucuria Prezentului tot mai putin, sau chiar deloc. Unii din noi raman blocati in trecut, altii se hranesc cu planurile viitorului. Prezentul, de multe ori ramane netrait. Starea care rezulta din asta, e una fara bucurie si multumire sufleteasca.

Asadar, ce inseamna sa traim prezentul? Oare este de ajuns daca ne cufundam in bucurii si placeri ale momentului-obtinute prin diverse mijloace – mai mult sau mai putin accesibile si sanatoase?

Cel mai simplu mod de a trai in prezent, este de a fi ancorat in prezent, ca mod de gandire, si de a fi conectat cu copilul interior.

5 tehnici prin care poti face acest lucru:

1. Fii recunoscator!

Fii recunoscator pentru sanatatea ta, familia, copii tai. Fii recunoscator pentru unde ai ajuns pe traseul vietii, pentru tot ce ai vazut, trait, invatat!

2. Bucura-te de cei dragi tie!

Zambeste-i iubitului sau iubitei! Ofera un gest frumos celor dragi tie! Fii prezent in viata lor, nu lasa grijile, gandurile despre trecut sau viitor, sa iti umbreasca momentele cu ei. Când esti cu ei, nu lasa telefonul mobil sa iti distraga atentia! Dedica-te momentului, fa un scop din a crea timp calitativ cu cei dragi tie.

3. Savureaza frumusetea momentului!

Savureaza micile momente ale vietii – aroma cafelei de dimineata, mireasma unei flori, al gelului de dus cu care te speli!

4. Conecteaza-te cu latura ta jucausa!

Latura ta jucausa este cea care zambeste, care vede umorul in situatii. Cea care isi permite lui si celor din jur sa mai greseasca, si trateaza cu umor si zâmbet lucrurile, permitand o abordare proaspata, jucausa si plina de viata a situatiilor.

5. Fii constient ca ai un copil in tine.

Copilul care ai fost, traieste in tine in continuare. Se intrevede in abordarea jucausa, proaspata a vietii. A te conecta cu copilul interior nu inseamna sa fii copilaros, imatur, egoist. Se refera la metafora abordarii pline de inocenta, bucurie si farmec al vietii, specific copiilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s