Acum poti obtine programare cu primele 20 minute gratuit la o sedinta de consiliere.

Dependentele sunt foarte frecvente in zilele noastre.
Acestea ii pun in dificultate atat pe cei afectati, cât si pe apropiatii lor.
Daca te afecteaza vreun tip de dependenta, sau cineva drag este afectat, este bine sa stii: exista solutii.
Poti apela AZI la consiliere in adictii, si poti primi Interventie, care te ajuta sa schimbi obiceiurile daunatoare care iti afecteaza calitatea vietii, cu obiceiuri benefice.

Ti se pare cunoscut urmatorul scenariu?

Ana si Ina se plimba in fata unui magazin:

Ina:
-Ai vazut ce culori minunate are rochia aceea? Simt ca mor, daca nu o probez chiar acum.

Ana:
-Dumnezeule Ina, asta ai spus si acum 3 zile. Si ai ajuns acasa cu 3 rochii si 2 genti asortate – spre bucuria sotului tau.

Ina:
-Acelea erau alte tipuri de rochii, scumpa mea, erau de birou, de purtat zilnic. Asta e ceva spectaculos, pentru ocazii de neuitat. Ma face sa uit de toate problemele din lume. Hai sa o vedem mai de aproape!

Cele doua femei intra in magazin…

Dupa 15 minute cele 2 prietene ies din magazin. Ina zambeste cu gura pana la urechi, cu rochia cumparata, o geanta si o pereche de pantofi asortati…

In scenariul de sus am vazut un caz clasic de dependenta de shopping.

Dependenta de shopping sau shopacholismul este unul din multiplele tipuri de dependente existente.

Acesta se manifesta prin nevoia incontrolabila a persoane afectate, de a cumpara diverse lucruri, fara sa fie necesare, chiar si atunci cand bugetul nu ii permite acest lucru, creandu-i gaura in buget sau chiar da torii mari.

Persoana afectata de aceasta dependenta traieste intr-un cerc vicios in care euforia cumparaturii este urmata de faze de depresie, regret, furie, sau alte stari negative.

Creierul unei astfel se persoane primeste un ”boost” de dopamina in momentul cumparaturii. Euforia cauzata de dopamina crescuta il/o face sa uite complet, pe moment de orice problema. Din nefericire starea de euforie dureaza maxim o ora, dupa care urmeaza momente de regret.

Dupa una-doua repetari ale activitatii de shopping, persoana devine dependenta de dopamina – de senzatia de ”high, inaltare” simtita dealungul activitatii cumparaturii, si trebuie sa repete activitatea in scurt timp.

Astfel cumparaturile devin tot mai frecvente, iar dependenta – incontrolabila.

Dar la fel ca in dependenta de shopping, in alte tipuri de adictii se obtine dopamina crescuta din diverse alte activitati (dependenta de fumat, de jocuri de noroc, dependenta de munca, alcool, droguri, dependenta de sex, sau cea de substante, dependenta de dulciuri, de m├óncare, de fast-food, etc) – de activitati pe care persoana se simte nevoit sa le repete periodic pentru obtinerea unei stari de euforie trecatoare, si/sau evitarea anxietatii, sau a altor stari negative.
Insa pana la urma adictia substituie realitatea
cu lumea sumbra, pe care reprezinta cercul vicios al adictiei, si abilitatea persoanei de a atinge starea de fericire si liniste in mod natural, sufera deteriorare.

Solutie la toate astea reprezinta constientizarea situatiei, cautarea de solutii, hotararea de schimbare si efortul sustinut. Astfel exista scapare din adictii, restabilirea stimei de sine, al echilibrului psihoemotional, si al relatiilor echilibrate cu cei din jur.

In acest proces ajuta consilierea in adictii si hipnoza, prin activarea resurselor personale, crestere stimei de sine, inlaturarea blocajelor la nivel subcontinent si activarea resurselor interioare.

Apeleaza AZI la consiliere in adictii asociata cu hipnoza si invinge adictia! Reechilibreaza-ti viata!

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s